▫️Expedierea comenzilor se face doar în zilele de MARȚI și JOI. ▫️Îți mulțumesc pentru susținere!💌

Goals pentru noul an - tips & tricks

Goals pentru noul an - tips & tricks
          Presiunea de a face lucruri e foarte mare uneori și uităm să avem grijă de ce ne dorim noi cu adevărat. Anul nou vine de multe ori cu așteptări mari de la propriile persoane, avem impresia că trebuie să punem țara la cale cât mai curând și să avem o groază de planuri super mari pentru lunile care vin. Suntem bombardați din toate părțile cu planurile pe care le au alții, cu ce vor ei să facă și ce reușite grozave au avut - în același timp noi poate simțim că suntem în urmă sau nu avem timp să facem atâtea lucruri. Cu siguranță ne-am regăsit toți în situația de a face o listă luuungă cu rezoluții pentru noul an și când am revăzut lista la final, am descoperit că am bifat foarte puține sau am făcut doar parțial unele lucruri.Anul ăsta a fost foarte haotic, plin de întâmplări neașteptate și din nou, am bifat foarte puține lucruri din ce am pus pe listă. Așa că încercăm să facem un sistem mai bun de data asta, să avem niște așteptări mai realiste de la noi. Asta nu înseamnă că ne uităm la noi ca fiind inferiori, ci alegem să ne uităm la viața noastră pentru ce e ea cu adevărat și vrem să facem lucruri care sunt ok pentru noi, nu care ne sunt induse de tot ce vedem în jur.
          Lista cu goals pentru anul nou nu este un lucru care ar trebui să îți sufle în ceafă. Sunt lucruri și idei pe care ai vrea să le explorezi și planuri mici de viață care te bucură și îți susțin stilul pe care vrei să îl ai. Am încercat și noi să schimbăm perspectiva de la “trebuie să” la  “mi-ar plăcea să”. Astfel începi să visezi și să te bucuri mai mult de lucrurile pe care ți le dorești. Hai să vedem împreună niște sugestii despre cum să îți setezi niște scopuri realiste care să te ajute cu adevărat




          1. Pune-ți întrebări
          Atunci când începi să îți faci o listă de goals pe care speri să le atingi e ideal să începi cu niște întrebări. Ia-ți timp cu tine să te gândești ce îți dorești de la viața ta. NU este nimic definitiv și lucrurile se pot schimba oricând. Încearcă doar să îți imaginezi cum ai vrea să arate viața ta peste câteva luni, un an, 5, 10, cât vrei tu și cât simți că ar putea rămâne constant.Permite-ți să visezi cât de mult vrei.
          2. Sparge un scop mare în bucățele mici
          De multe ori avem scopuri foarte vagi și foarte mari cum ar fi “vreau o viață liniștită”. Ce înseamnă asta? Pentru unii înseamnă să stea la țară, pentru unii înseamnă să aibă un apartament care nu e orientat la stradă. Lucrurile sunt așa diferite pentru fiecare. Încearcă să împarți acest scop maaare în unele mai mici. Ce ar conține de exemplu acea viață liniștită? E ceva ce ține de tine ce ai vrea sa schimbi? E ceva legat de spațiul în care stai? De orașul în care stai? Un timp cu tine în care să poți vizualiza cât mai concret scopul mare este de mare ajutor pentru a te putea îndrepta în direcția pe care ți-o dorești.
          3. Scrie tot procesul
          Scrisul de mână ne ajută să fixăm informația și să facă mai concret tot ce gândim. Odată ce îți vei vedea planurile scrise în față, vor deveni reale și te vei putea concentra mai bine asupra lor. În plus, vei putea reveni la ele mai ușor când lucrurile se schimbă, le vei putea reformula și vei avea mai ușor acces la lumea ta interioară atunci când haosul vieții vine peste tine.
          4. Planuiește pe termen scurt
          Planurile în general au imaginea de a fi lucruri pe termen lung care se ating în luni sau ani de zile și care sunt de obicei foarte greu de făcut. Baby steps. Fă-ți planuri de scurtă durată care să te ducă la planul mare. Ia lucrurile pe rând și lucrează la ele în ritmul tău. Când îți faci planuri mici pe termen scurt vei avea și o gratificare mai imediată care te va ajuta să mergi mai departe cu entuziasm.
          5. Ajustează permanent
          Suntem într-o constantă schimbare și la fel se întâmplă și cu scopurile și idealurile noastre. Spre exemplu poate scopul tău final e să ai o formă fizică mai bună și ți-ai propus să faci cardio de 2 ori pe saptămână. Ai realizat că e nasol la cardio și vrei să alergi în parc de două ori pe săptămână. Scopurile și planurile se pot ajusta mereu în funcție de cum ne simțim și asta e perfect ok. Nu te ajută să lucrezi la lucruri care nu simți că fac o schimbare.
          6. Prioritizează
          Când îți faci planuri legate de orice, este de dorit să ai în minte ce e mai important pentru tine. Relația cu noi înșine dă tonul tuturor lucruilor așa că atunci când ne gândim la cum am vrea să fie viața noastră, ne gândim la ce ne-ar face să ne simțim împliniți și la ce alegeri am dori să facem în acord cu propriile valori.  Astfel, vom ajunge să fim mai satisfăcuți, iar lucrurile pe care le facem să ne reprezinte.




          În calendarul pe care l-am construit pentru 2022 am lăsat la final o pagină special pentru asta: idei, vise, planuri, scopuri de atins și orice îți dorești să iei cu tine în noul an. Sperăm să te bucuri de ea și să o umpli cu suflet, iar calendarul să îți reamintească mereu să te iubești.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!